Det är på Norrköpingspolisens Instagramkonto som områdespolisen går ut med informationen, som främst riktar sig till föräldrar.
Eftersom det har varit stökigt i Skärblacka, med stenkastning mot bussar, åkte polisen på besök på Mosstorpskolan. Där fick de höra talas om ett anmälningsformulär på nätet, som ungdomar har uppmanats att fylla i. De anmälda skulle sedan träffas på en okänd plats utanför skoltid för att slåss i något som kan betecknas som en "Fight club". Allting ska ha filmats och lagts ut i sociala medier.
– Det är oacceptabelt att det håller på. Jag vet inte om det har förekommit tidigare också, men nu har de ju övervakningskameror på Mosstorp, så det i alla fall inte där de slåss nu, säger Kenny Olsson på områdespolisen i Norrköping och Skärblacka.
Mosstorpskolan är en skola för årskurs 4–9. Om så små barn som mellanstadieelever har deltagit i slagsmål vet inte polisen, men Kenny Olsson tror att det främst handlar om högstadieelever. Det ska röra sig om isolerade händelser, men om polisen kommer att utreda det här vidare vill han inte gå in på.
– Det är klart att det är av intresse, för det är ju oacceptabelt.
Men är det olagligt att slåss om båda är med på det?
– De har väl inga tillstånd, tänker jag, och inga försäkringar gäller. Så det kan ju upprättas anmälningar om misshandel ändå, oavsett. Det här är olagligt arrangerade tillställningar.
Då borde det finnas arrangörer?
– Jag har inte kännedom om något konto, men absolut måste det finnas arrangörer, säger Kenny Olsson.
Polisen tror att anmälningar till att delta har skett på sociala medier, gissningsvis Snapchat, och därför vill de uppmana föräldrar att visa intresse för vad barnen gör på nätet. Men också för vad de gör på fritiden, om de ska gå iväg sent, och vara uppmärksamma på om något verkar ha hänt.
Polisen har fått höra att slagsmålen filmas och läggs ut, till exempel på Snapchat.
– När det filmas och läggs ut kan det handla om olaga integritetsintrång eller förtal. Det kanske inte är så kul om det kommer fram om några år.
Varför vill ungdomarna göra sådant här, tror du?
– Det har väl varit i alla generationer, någon form av spänningssökande. Man kanske inte förstår vilka skador det kan ge. Det kan ju snabbt sluta i att man själv blir skadad eller att man blir anmäld för brott, säger Kenny Olsson.
Och då kommer man inte långt med sin underskrivna anmälningsblankett?
– Nej, jag misstänker att det inte finns så mycket klausuler i en sådan, om vi nu bara spekulerar i att det är tonåringar som har arrangerat det här.
Det förebyggande arbetet börjar som sagt hemma vid köksbordet, menar polisen. Men vad kan skolan göra? Malin Eklund är biträdande rektor på Mosstorpskolan.
– Vi fick kännedom om att det har arrangerats "fight club" vid ett tillfälle, det ska ha varit efter skoltid. När vi fick information kontaktade vi polisen och skickade mejl till alla vårdnadshavare, säger hon.
Kenny Olsson tycker att skolan verkar ha bra kontakt med ungdomarna och påminner om att de redan har anmälningsplikt om någon verkar fara illa.
– Jag tror att skolan gör ett jättebra jobb, och de verkar ha koll här. Jag behövde bara ställa mig där på rasten så fick jag mycket information. De hör och ser saker som vi inte gör, avslutar Kenny Olsson.