Den 27 januari brann en villa utanför Skänninge ner och en kvinna i 40-årsåldern omkom.
Branden var häftig och huset totalförstördes.
Även bilar som stod nära byggnaden började brinna och blev förstörda.
Brandens omfattning har gjort det svårt för polisens tekniker att utröna vad som orsakade branden. Det arbetet fortsätter och resultatet är bland annat avhängigt av provresultat från Statens kriminaltekniska laboratorium.
Någon uttalad brottsmisstanke finns inte ännu.
-- Men låt oss säga så här: så länge man inte har någon klarhet i en naturlig orsak till branden måste man hålla öppet för misstanken om att branden skulle vara anlagd. Hittar man en naturlig orsak faller brottsmisstankenm men vi har inte funnit någon naturlig orsak, säger chefen för våldsroteln, Rolf Holstein.
Under utredningens gång har polisen fått veta att familjen i slutet av förra året utsattes för hotelser.
-- Jag känner till att det har förekommit hot, men kan inte säga något om detaljerna. Utredningen pågår och vi har ännu inte fått tag på den person som ska höras, säger Holstein.
Det är en person som polisen känner till identiteten på men som man ännu inte har fått kontakt med.
-- Vi ska konfrontera personen med det vi vet om hotelserna, men det är inte lämpligt att kommentera innehållet i det här läget.
Nils Ahlberg är kriminalinspektör vid våldsroteln och utredningsledare.
-- Det har kommit till polisens kännedom att det finns hotelser som har riktats mot en son i familjen och därför har jag gjort en anmälan. Om det här har något med branden att göra får vi undersöka, säger han.
Han vill inte säga mycket mer om utredningen, men konstaterar att det fortfarande dröjer en tid innan den tekniska undersökningen kan visa om branden var naturlig eller anlagd.
-- Bränder är alltid svåra att undersöka eftersom det försvinner så mycket, säger han.