– Vi har god tillgång på jordgubbar men de brukar ta slut runt midsommar. Och i år kommer knappt några skånska jordgubbar för de har frusit bort så kunderna kan inte säkra upp där, säger Birgitta Westman på Gripenbergs gårdbutik.
På den lilla grusvägen fram till gårdsbutiken byter bilarna av varandra. De flesta människor som kommer ut från butiken håller i en påse jordgubbar.
– Jag åkte faktiskt förbi här innan jobbet, man måste vara ute i god tid har jag hört, säger Roland Andersson med reflexgula arbetsshorts.
Bakom kassan står Birgittas dotter Carolina Westman med sin systerdotter Rut. Det är ingen högoddsare att det de säljer mest av är jordgubbar - och färskpotatis.
– Det är folk här hela tiden nu dagarna innan, och på midsommarafton, många vill ha det så färskt som möjligt, säger Carolina.
Och ni två kan också tänka er jordgubbar och färskpotatis?
– Ja, det är ju så gott! Lite färskpotatis med smör och salt, det är grejer, säger Carolina medan Rut rynkar på näsan och skakar på huvudet.
På gårdens jordgubbsfält växer cirka 90 000 jordgubbsplantor. På fältet plockar sommarjobbare de sista bären inför högtiden. De ordinarie plockarna från Thailand kunde inte flyga in i år, annars har gården varit skonad från krisen.
– Vi har även några hyrstugor som har stått lite tomma men annars har vi klarat oss. Det är vi väldigt tacksamma för, säger hon.