-- Ett exploateringsavtal är på väg till kommunstyrelsen för underskrift, säger kommunens näringslivs-chef Peter Larsson som naturligtvis är mycket nöjd med att ett framgångsrikt företag i Mjölby kommun expanderar.
Enligt Peter Larsson bebygger inte Runsven hela området direkt.
Försäljningssumman är 755 000 kronor och priset är i enlighet med den av kommunfullmäktige bestämda taxan för kommunalt ägd mark. Parterna har förhandlat under hela vintern.
-- Priset är något under gällande taxa men då slipper vi att bygga en industrigata in i området, säger Peter Larsson. Den kostnaden tar köparen på sig.
Den aktuella marken är åker- och skogsmark söder om Runsvens anläggning mot gården Lövingsborg. Marken är planlagd för industriändamål och bygg-klar. En bygglovsansökan till byggnadskontoret är på gång. Enligt tidigare uppgifter handlar nybygget om en fördubbling av den nuvarande lagerytan.
-- En negativ effekt är att långtradartrafiken ökar men det är något vi får ta, säger Peter Larsson. Trycket på Idrottsgatan minskar den dag när järnvägsviadukten vid Borneholm söder om industriområdet får fri höjd i samband med utbyggnaden av dubbelspåret.
Expansivt skede
Det nya lagret är tänkt att serva Överskottsbolaget som är det största dotterbolaget i koncernen. Enligt ett pressmeddelande i somras befinner sig Överskottsbolaget i ett mycket expansivt skede och räknar med att inom de närmaste 5--6 åren öka antalet varuhus till närmare 100 stycken.
Runsven-gruppen är trots sin storlek och finansiella resurser en okänd storhet i Östergötlands näringsliv. Koncernen sålde under 2004 textilvaror, husgeråd och fritidsartiklar för 2,7 miljarder kronor med ett resultat före skatt på 206 miljoner kronor. Antalet anställda är 1 004. I koncernen ingår förutom moderbolaget Runsven-gruppen och Överskottsbolaget grossistföretaget Runsven AB, Bonus, Storck, Storcken och Engelbrektsboden samt ett fastighetsbolag.
Corren sökte i går Oskar Svensson, vd för Över-skottsbolaget, för en kommentar men han var bort- rest.anders jacobsson