Bakom initiativet står Mjölbypolisen och Kombrå, kommunens brottsförebyggande råd.
Tanken är att Skänningeborna spontant ska komma in, prata av sig om det som händer på stan eller ge tips till polisen.
Mjölbypolisen finns tillgänglig på måndagar klockan 16--19 för att fånga upp tips och signaler om brottslig verksamhet.
-- Vi vill visa att vi bryr oss om Skänninge också, säger polisinspektör Thomas Kleist.
Thomas Kleist och hans kollegor Lars-Göran Lindström och Kjell Svensson tror att anmälningsbenägenheten kommer att öka tack vare den här möjligheten.
-- Den som ringer polisen kan få vänta i växeln och ger i värsta fall upp. Vi är tillgängliga på ett annat sätt. Det här är en lite ovanlig satsning i Polissverige, säger polisinspektör Kjell Svensson.
På onsdagar klockan 17.30--19.30 finns möjlighet att träffa Roger Max från Kombrå. Han fokuserar mer på förebyggande insatser.
-- Kom in och prata om vad just du upplever som otryggt i Skänninge! är Roger Max uppmaning till Skänningeborna.
Arbetet i lokalen är ett projekt som i första hand beräknas pågå fram till sommaren. Därefter får en utvärdering avgöra hur det framtida behovet ser ut. Lokalen har finansierats av Mjölby kommun genom Kombrå, som har en egen budget.
För bara ett par år sedan var Mjölby något av länets "värstingkommun". I dag ligger antalet anmälda brott på en normal nivå sett till kommunens invånarantal.
Men Skänninge dras fortfarande med ett tiotal kriminellt belastade missbrukare. Det här klientelet drar i sin tur till sig personer från hela Östergötland och även näraliggande län.
Thomas Kleist uppskattar att ett av Skänninges mer kända tillhåll frekventerades av ett hundratal personer under ett år. Och det rör sig om ständigt nya ansikten.
-- I ett litet samhälle som Skänninge blir det här en riktig varböld. Och det är oroväckande att även 14--15-åringar börjar dras till dessa adresser, säger Thomas Kleist.
Han är orolig att drogmissbrukarna ska rekrytera nya användare bland tonåringarna.
Polisen gör vad de kan för att hålla de unga borta från tillhållen. Självfallet kontaktas föräld-rarna och polisen har också ett nära samarbete med kommunens fältsekreterare.
-- Om man kan nå ungdomarna tidigt, så är mycket vunnit längre fram. Tyvärr törs många vuxna inte påpeka deras felbeteende, säger Kjell Svensson.
FOTNOT: Vid eventuell utryckning kommer polisen inte att kunna bemanna lokalen på Vadstenagatan.