Det brukar också bli i stort sett fullsatt i församlingshemmet i Skänninge när det är dags för föreläsning.
– Ja, det gäller att komma i god tid, säger Gunnar Språng, ordförande i föreläsningsföreningen, för att vara säker på att få plats.
Allra först ut, 5 september, är Sverker Wadstein, författare med rötter i Skänninge.
– Han har också varit bonde, präst, terapeut och kommunalråd, säger Gunnar Språng, så han har hunnit skaffa sig bred livserfarenhet.
Sverker Wadstein ska tala om sin senaste bok "Konsten att vara vuxen" som handlar om just det: att vara just vuxen och inte skylla alla problem på andra eller ta på sig offerkoftan eller att alltid glömma sig själv framför andra.
En knapp månad senare, 3 oktober, talar föreståndaren på Övralid, P-G Andersson, om den senaste forskningen som visar nya sidor av Heidenstam.
31 oktober berättar konstvetaren Agneta Wolf, en återkommande föreläsare, om Rackstad-gruppen i Arvika.
Årets sista föreläsning hålls 21 november och det är arkeologen Hanna Menander som talar om gravar och begravningspraxis i Sankt Olofs kloster.
Utgrävningarna för dubbelspåret och riksväg 50 genomfördes 2002-2011 och i samband med dem höll arkeologerna en rad välbesökta föreläsningar i Skänninge. Grävningarna har lett till vidare forskning och Hanna Menanders avhandling "Den goda döden" presenterades 2017.