Nej, Gustav Vasa står inte högst på Skänninges hitlista. Det låter biskop Nicaolaus Hermanni oss förstå under en upplevelsevandring. Den utgår från Vårfrukyrkan som tacksamt nog finns kvar från medeltidens Skänninge.
Här fanns under storhetstiden på 1200-talen och 1300-talen såväl nunnekloster, munkkloster, hospital och flera kyrkor.
Nu får vi snällt ta fantasin till hjälp för att förstå hur det kan ha sett ut innan Vasa under 1500-talet avskaffade katolicismen, drog in Skänninges stadsbefogenheter, lät riva Allhelgonakyrkan, utplåna klosterbyggnaderna för att flytta all sten till ett nytt maktcentrum - Vadstena och slottsbygget där.
Upplevelseguidningarna i Skänninge är turistbyråns nya satsningar för att i möjligaste mån låta besökare återuppleva det historiska. Under en vandring bjuds på mycket fakta som levereras av rollfigurer som präglat Skänninge.
Grundmanus är gjort av Christian Juliusson, vidareutvecklat av bland andra Michael Håkansson, som också är en av de drygt 20 personer som finns med i guideföreningen.
Speteälska Boxholms-Anna dyker plötsligt upp bakom på en av smågatorna och ger en bild av det fattiga och farsotsdrabbade Skänninge.
På en bakgård får biskopen läxa upp dominikaner-brodern Håkan som fått för mycket starka varor i sig och lite senare möter vi Petrus Olavi av Skänninge som har en något mer återhållsamt förhållande till lust och last.
-- Det är ingen tvekan om att just upplevelseguidningarna är det som går hem. Visserligen har det varit lite si och så med att föranmäla, men det har alltid kommit minst tio personer till guidningarna i Skänninge, konstaterar turistbyråns föreståndare Ingmari Karlsson.
-- På guidningarna i Bjälbo har det varit snudd på för mycket folk, där måste vi begränsa till 30 personer eftersom alla ska få plats i kyrktornet.
Under sommaren har det också ordnats vanliga stadsvandringar i Skänninge, men deltagarantalet har vissa gånger varit så litet att arrangemangen fått ställas in.
-- Folk vill ha upplevelser och det ska de få. Vi funderar nu på hur vi ska vidareutveckla guidningarna så att de passar också ungdomar och andra säsonger. Kanske är det möjligt att göra någon form av spökvandring i skymningen som också kan fungera vintertid.
Upplevelseguidningarna i Skänninge och Bjälbo avslutades i veckan, men kan bokas av sällskap eller grupper. Vissa av rollfigurerna kommer dock att dyka upp i samband med medeltidsmarknaden i september.
Ingmari Karlsson tycker att den gångna sommaren varit en bra turistsäsong - allt regn till trots. Hittills har cirka 5 260 personer passerat in genom turistbyråns dörrar.
-- Det återstår flera veckor, men vi kommer nog inte upp i förra årets siffror som landade 6 400 besökare. Men det är avsevärt bättre än 2002 då turistbyrån bara hade drygt 4 000 besök.
Den som vill läsa mer om Skänninges historia och storhetstid under medeltiden kan bland annat göra det på internettadressen: http://www3.linkoping.se/lansmuseum/pages/skola/gemensam/ eller på Mjölby kommuns hemsida: http://www.mjolby.se.