Domen mot fastighetsägaren skjuts upp

Åklagaren ansåg att 26-åringen, som genom ett bolag äger Skänninge stadshotell, skulle dömas till fängelse i tio år. På onsdagen skulle tingsrätten meddelat sin dom – men den skjuts upp i ytterligare två dagar.

Den 16 september förra året slog polisen till mot Skänninge stadshotell. I ett rum på hotellet hittade polisen en luftpistol. Man hittade också flera tecken på att narkotika använts på hotellet (Bilderna är hämtade ur förundersökningen.)

Den 16 september förra året slog polisen till mot Skänninge stadshotell. I ett rum på hotellet hittade polisen en luftpistol. Man hittade också flera tecken på att narkotika använts på hotellet (Bilderna är hämtade ur förundersökningen.)

Foto: Fredrik Sandberg/Polisen

Skänninge2024-04-17 11:17

I början av mars i år åtalades 26-åringen för flera allvarliga brott – grovt narkotikabrott, människorov samt våldtäkt. Samtliga brott kopplas till Skänninge stadshotell. 

Till grund för anklagelserna låg den razzia som polisen genomförde på stadshotellet den 16 september förra året. Under flera dagar arbetade polisens tekniker i stadshotellet för att samla bevis. 

Narkotika hittades i två hotellrum samt i ett köksutrymme. I ett hotellrum hittade polisen drygt 2,6 kilo 3-CMC, en drog som ofta kallas för kristall. I rummet fanns även drygt 4 700 tabletter tramadol och 600 tabletter alprazolam. Värdet på narkotikan uppskattades av polisen till drygt en miljon kronor. 

Under utredningens gång växte misstankarna mot 26-åringen. Tillsammans med en jämnårig man åtalades han även för människorov – som är den juridiska termen för det som i vardagligt tal kallas för kidnappning. Det aktuella brottet ska de två männen begått på Skänninge stadshotell mellan den 4 och 5 september i fjol.

Fastighetsägaren åtalades även för våldtäkt – ett brott som han misstänks ha begått på stadshotellet den 4 september förra året. Enligt åklagaren förgrep sig 26-åringen på en tonårsflicka. Han utnyttjade, enligt åklagaren, att brottsoffret "på grund av lägre ålder och drogpåverkan befann sig i en särskilt utsatt situation ". 

26-åringen erkände under rättegången i Linköpings tingsrätt att han gjort sig skyldig till människorov och han medgav även att han hanterat en mindre mängd narkotika. Däremot nekade han till våldtäkt.  

När rättegången avslutades yrkade kammaråklagare Emma Högström på att fastighetsägaren skulle dömas till fängelse i uppemot tio år. 26-åringens advokat, Metin Ataseven, argumenterade för en betydligt lindrigare påföljd. 

På onsdagen skulle Linköpings tingsrätt ha meddelat sin dom. Men vid 11-tiden kom beskedet att domen skjuts upp till på fredag. Orsaken anges vara "oförutsedd arbetsanhopning".                                                                                                                                                                                                               

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!