Det är två dominerande åsikter som kom fram när Ture Långs framtida placering diskuterades på måndagskvällen.
Skänningegruppen hade kallat allmänheten till ett möte på Stadshotellet för att kunna få klarhet i vad Skänningeborna vill göra med statyn.
-- Vi måste komma med förslag på vad vi ska göra med Ture Lång innan den förfaller. Som turistattraktion kan statyn stå på andra platser där den syns bättre och kan locka folk till Skänninge, sa Björn Ingelfeldt, Skänningegruppens ordförande, i början av mötet.
Det var en åsikt som delades av flera personer av det drygt 30-tal som kom. Men de som tyckte tvärtom verkade vara fler. Ulla Nilsson var en av dem.
-- Ture ska stå på torget. Det gör inget om han är stor och lite klumpig, han pryder sin plats, sa hon.
Även representanter för Skänningeligan, som 1989 donerade statyn till Mjölby kommun, var på plats.
I deras donationsbrev, som är juridiskt bindande, står att statyn ska stå på torget.
-- Ture är en medeltidssymbol med en stor kulturell och historisk betydelse. Alla liknande statyer i Sverige och övriga Europa står på torget och den ska inte placeras på något annat ställe, sa Rolf Båvius, Skänningeligans representant.
Björn Ingelfeldt beklagade att få butiksägare kom till mötet.
-- Flera av butiksägarna och andra Skänningebor har sagt till mig att Ture bör förflyttas för att torget ska kunna göras om och bli mer levande. Men de är inte här. Till mötet kom Tures förespråkare, då får man kanske inte en sann bild av vad folk vill, sa Björn Ingelfeldt.
Det blir inget förslag om Tures förflyttning, åtminstone inte efter det här mötet.
Alla enades dock om att man måste påminna kommunen om att Ture Lång, under de vintermånader när han inte står på torget, måste vårdas ordentligt. Det står också i donationsbrevet.