Hemmahoppets dröm gick i gruset

Regerande mästaren och hemmahoppet från Vikbolandet – Jesper Hubner fick se drömmen om en ny mästartitel gå upp i rök.– Det bara släppte helt plötsligt!

Pallen. Daniel Falemo etta, Lucas Bäckström tvåa och Markus Karlsson plockade hem tredjeplatsen på lördagen.

Pallen. Daniel Falemo etta, Lucas Bäckström tvåa och Markus Karlsson plockade hem tredjeplatsen på lördagen.

Foto:

Roadracing2016-09-10 21:08

Spänningen och förutsättningarna var på topp när första SM-finalen i roadracing avgjordes på Linköpings Motorstadion på lördagen. I Superbike var det tre kandidater till mästartiteln som inte kunde släppa onödiga poäng till motståndarna. Hemmaåkaren Jesper Hubner var tvungen att plocka hem två segrar för att kunna säkra mästartiteln för andra året i rad. Och det började bra! Jesper tog en tidig ledning och hade med sig tvåan i serien, Daniel Falemo, i en tät och växlande kamp om ledarpositionen. Efter några varv lyckades Falemo dock få en stabil ledning, men med Hubner ständigt i hasorna. Ledaren i serien, Lucas Bäckström, tappade tidigt mark mot de två ledarna men bevakade en trygg tredjeplats.

– Det var väldigt tufft. Jag trodde jag skulle hänga med, men jag hade tyvärr inte rätt känsla i hojen. Jag tappade lite fäste bak och är inte den som gillar när det sladdar. Då får jag inte riktigt till det, säger Lucas.

Sen hände det som inte fick hända. Jesper Hubner gick rakt ut i gruset i första kurvan efter start- och målrakan.

– Jag vet faktiskt inte vad som hände. Jag hade inga problem, och helt plötsligt så bara släppte det fram. Det är jobbigt att inte veta vad som hände. Har man gjort fel så vet man vad som hänt, men nu vet jag inte, och det känns mycket jobbigare, säger en oskadd men besviken Jesper.

Segraren i lördagens final i superbikeklassen Daniel Falemo var nöjd med racet, men att Hubner hade åkt av visste han inte säkert för än han gick i mål.

– Varvet efter vurpan så tyckte jag att det stod att jag hade tio sekunder till tvåan, men jag var inte säker. Det var ett väldigt bra race. Tight och tufft, så segern känns väldigt bra.

Efter lördagens race står det mellan Daniel Falemo och Lucas Bäckström. Båda ligger på exakt samma poäng, så allt avgörs i det ögonblick någon av dem är först över mållinjen i söndagens final.

Hård inbromsning efter långa rakan. 1 Jesper Hubner lyfter ordentligt på bakhjulet.
Hård inbromsning efter långa rakan. 1 Jesper Hubner lyfter ordentligt på bakhjulet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!