-- Vi vill satsa på livsmedelssidan och slutar därför medrestaurangen och boendet. Det har blivit väldigt slitsamt och tufft attdriva för bara två personer. Till slut kommer man till en vändpunkt närman inser att livet inte är oändligt så den här omstruktureringenhandlar också om livskvalitet, säger Claes Stein.
Han och hans hustru Anita Mård Stein startade bolaget Steinmårdensförädlat vilt 1992. Till en början med Söderö som bas innan paret köpteBrewassa gård 1994.
Här byggde de en restaurang, övernattningsrum och en livsmedelslokalför styckning, saltning och rökning av vilt kött. I anslutning tillförädlingen av den vilda råvaran höll företaget kurser med anknytningtill jakt samt drev konferensverksamhet.
Med arbete under de allra flesta av dygnets timmar. Nu ska det bli lite lugnare.
-- Vi kommer att hyra livsmedelslokalen i ytterligare tio år. Vivill försöka utveckla våra produkter och lägga mer kraft på att visaupp oss på mässor och marknader, säger Claes Stein.
I samband med ägarbytet flyttar paret Stein Mård till Valla by iKättilstad. Dit flyttar också företagets kurser i jägarexamen och omvildsvin.
Den nya ägaren till Brewassa är en privat familj som inte tänkerdriva konferensanläggningen vidare. Ägarskiftet på gården sker i sommar.