Lantmäteriet, Länsstyrelsen och Trafikverket – och så 14 privatpersoner och flera föreningar. Samhällsbyggnadsförvaltningen, som ansvarar den detaljplaneprocess som ska möjliggöra en ny skola på Hackelområdet i Rimforsa, har mottagit många synpunkter på byggplanerna. Frida Karlsson är projektledare:
– Rent praktiskt följer vi nu den lagstadgade process som finns. Nästa steg blir att gå igenom samtliga yttranden. Vad belyser de? Finns det frågor som bör besvaras? Kan detaljplanen behöva kompletteras med utredningar? Alla som har lämnat in synpunkter kommer att få ett svar, förklarar hon och fortsätter:
– Utifrån alla dessa yttranden reviderar vi sedan förslaget och lämnar ut det för så kallat granskningsutlåtande.
När planerar ni att ha hanterat alla yttranden?
– Svårt att säga men förhoppningen är att kunna gå ut på granskning under våren, där vi tar emot synpunkter igen, för att sedan kunna anta detaljplanen under året, svarar Karlsson.
Nyligen lämnade Rimforsaborna in 670 underskrifter till kommunledningen. Önskan är att skolan förblir där den är i dag.
– Här kan vi vara ödmjuka och konstatera att vi politiker har missat dialogen. Jag märker att det finns en stor okunskap i frågeställningarna, vi har varit dåliga på att förklara, och nu måste vi redogöra för planerna och svara på alla yttranden, förklarar Segerstéen och avslutar:
– Innan något beslut fattas ska vi ha en ordentlig dialog i frågan. Det lovar jag.