Liljeholmens folkhögskola ligger strax utanför Rimforsa samhälle. Den vita huvudbyggnaden tornar upp sig på gårdsplanen. Den sitter i ihop med skolans matsal som är stor och ljus med en utsikt som vetter mot sjön Åsunden.
– Vi har nog en av Östergötlands finaste arbetsplatser, säger Ing-Marie Gustafsson, som arbetar i köket.
Det är måndag morgon och i köket pågår förberedelser inför dagens måltider.
När vi efterfrågade läsarnas tips på kvinnor i Kinda som förtjänar att lyftas handlade ett av dem om kökspersonalen på skolan.
Förutom att förse eleverna med måltider beskriver tipsaren att kvinnorna också finns på plats för elever som behöver prata. Genom sin närvaro får de skolan att kännas som ett hem. Eller som en del av motiveringen lyder: "Det är mer än bara mat, det är att ha någon som bryr sig".
Efter en kortare betänketid går gruppen med på att träffa oss. Kvinnorna i köket är inte vana vid att själva stå i centrum men blir smickrade av motiveringen.
Gruppen samlas för en fikapaus vid ett av borden. Med varmt kaffe i kopparna drar samtalet i gång mellan kollegorna.
Åsa Banck säger att de först blev förvånade över att just de lyftes fram. När gruppen får frågan om varför de tror att de nominerades gissar gruppen på att en anledning är den glädje som finns bland personalen.
I köket arbetar sju kvinnor och många har jobbat här länge. Karin Larsson berättar att hon arbetat på folkhögskolan i 42 år.
– Jag började här när jag var 16, säger hon.
Nyast på jobbet är Annelie Johansson, som varit här i fyra år.
Att man väljer att stanna länge säger kanske något om arbetsplatsen.
– Jag tror att vi är en bra grupp, säger Annelie Johansson.
Ing-Marie Gustafsson fyller i:
– Vi kan prata om allt med varandra.
Att se eleverna är något som de aktivt arbetar med. Men det är å andra sidan något som man jobbar med på hela skolan, säger Åsa Banck.
När gruppen får frågan om vad de själva tänker på i samband med 8 mars i år blir samtalsämnet mörkare.
– Just nu tänker man på alla kvinnor och barn som är på flykt undan kriget, säger Anneli Carlsson.
Snart är fikapausen slut och arbetet i köket fortsätter. Nästan 90 elever, varav 70 som bor på skolan, ska få mat. Dessutom erbjuder skolan lunch och lagar mat till andra ställen, bland annat en förskola.
En ny vecka har startat på Liljeholmens folkhögskola.