Kvar på den kommunägda industritomten Hackel 9:1 finns också ett igenvuxet cementkar.
Här, på det tidigare sågverksområdet, doppimpregnerades trävirke med det cancerframkallande ämnet pentaklorfenol
Så sent som 1993 fanns fortfarande 30 kubikmeter av det giftiga och flytande bekämpningsmedlet kvar i karet. Det sanerades sommaren 1994 och bekostades av konkursboet för Rambins Trä AB efter påtryckningar från Kinda kommun.
-- Det lyckades vi med tack vare att karet betraktades som pågående verksamhet, säger Kindas miljöchef Yngve Blomberg.
Det gjorde däremot inte den intilliggande marken som fortfarande är förgiftad. I dag, elva år senare, står kommunen beredd att betala för en sanering som beräknas kosta drygt en halv miljon kronor.
Varför blir den då inte av?
Svaret stavas Hackel 9:5, grannfastigheten där tryckimpregnering av virke pågick mellan 1969 och 1983. Marken ägs av kommanditbolaget "Kinda Hackel 9:5" med säte i Örebro.
Analyser av marken har visat på mycket höga halter av arsenik, koppar och krom.
Framför allt gäller det arseniken som på vissa platser överstiger gränsvärdet sex gånger om. Provtagningar visar att 500 ton jord måste saneras.
Kinda kommuns tanke är att de båda förgiftade områdena ska saneras samtidigt. Allt för att hålla kommunens kostnader nere så mycket som möjligt.
Hittills har upplägget stannat vid en tanke. Någon uppgörelse med grannfastighetens ägare har varken länsstyrelsen eller kommunen lyckats nå.
Frågan är hur länge kommunen är beredd att vänta. Som Corren berättat vill Rimforsa IF förvandla den kommunägda marken till ett friluftsområde.
-- Drar det ut på tiden ytterligare måste kommunen gå in och ta sin del. Finns det dessutom ett intresse att nyttja marken bör man skynda på, säger Yngve Blomberg.
Kindas kommunalråd Anders Ljung (c) vill avvakta med kommentarer kring Hackelområdet tills det planerade mötet med Rimforsa IF den 18 maj är avklarat.