Forsberg (S) fick nya insikter efter medborgarträff

Två medborgarträffar på två dagar. När Kindas politiker träffade medborgarna i Rimforsa, Horn och Hycklinge digitalt var det några få ämnen som dominerade samtalen.

Kommunstyrelsens ordförande Conny Forsberg (S) fick nya insikter om frågorna om barnens säkerhet vid ett val av Hackel som plats för den nya skolan.

Kommunstyrelsens ordförande Conny Forsberg (S) fick nya insikter om frågorna om barnens säkerhet vid ett val av Hackel som plats för den nya skolan.

Foto: Kollage/Carl Holmqvist

Rimforsa2021-01-23 10:00

På torsdagen hölls den digitala medborgarträffen för Rimforsa och cirka 50 medborgare deltog. Då var det frågan om skolbygget på Hackel som diskuterades i närmare två timmar. 

– Med många goda inspel och många tankar som jag själv som politiker inte har funderat över eller sett i de underlag vi har kring skolan. Som det här med säkerheten och problematiken kring trafiken, säger kommunstyrelsens ordförande Conny Forsberg (S) som modererade samtalet.

undefined
Den stora frågan under Rimforsas medborgarträff var byggnationen av den nya skolan på Hackelområdet.

Under träffen lyfte flera av medborgarna kritiska frågor gällande barnens säkerhet vid ett val av Hackel som skolområde. Den vältrafikerade korsningen, trafiken, järnvägen och hamnen lyftes som säkerhetsproblem för barnen. 

– Mycket av de här påpekandena, tankarna och oron har säkert kommit in som synpunkter under samrådet. Nu håller man på och ska sammanställa det här och titta över det. Jag förutsätter nästan att samhällsbyggnadsförvaltningen kommer att ta hänsyn till det här och titta på hur man ska kunna lösa de bitarna, säger Conny Forsberg.

undefined
Conny Forsberg inleder den digitala medborgarträffen i Rimforsa på Zoom.

Dagen innan, på onsdagen, var det medborgarträff i Horn och Hycklinge och Forsberg modererade även det samtalet. Där deltog drygt 20 medborgare. De stora frågorna var nedläggningen av tillagningsköket och en bussförbindelse söderut.

Hur tyckte du att dina politikerkollegor skötte sig?

– Jag vill inte sätta några betyg på dem faktiskt, framförallt inte med den politiska situationen just nu, svarar Conny Forsberg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!