Recept för 4 personer
Musselgryta med sötpotatisfritts
Martins Musslor med kokos, ingefära och koriander serveras med sötpotatisfritts och jalapeñomajo
Musselgryta
2 kg blåmusslor, rensade
2 citrongräs
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk finhackad ingefära
1 gul lök, finhackad
1 burk majs, ca 400g
5 dl vittvin
1 burk kokosmjölk
1 salladslök, fin strimlad
1 lime, zest och juice
100g kallrökt lax, strimlad
2 msk koriander, hackad
10 tunnskurna rädisor
Matolja till stekning
Salt
Jalapeñomajo
3 dl majonnäs
1 msk finhackad inlagd jalapeños
1 vitlöksklyfta riven
1 lime, zest och juice
Salt
Sötpotatisfritts
2 stora sötpotatisar, skurna som pommes frites
3 dl panko
5 ägg
3 dl mjöl
Fritösolja olja
Musselgryta
Fräs vitlök, ingefära, lök och majs i en större kastrull med olja. I med blåmusslor, citrongräs och slå på vin. På med lock tills alla musslorna börjar öppna sig. Slå på kokosmjölk, koka ihop och smaka av med salt och lime. På med koriander, rädisor, salladslök och lax.
Jalapeñomajo
Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt.
Sötpotatisfritts
Panera sötpotatisfrittsen, först i mjöl, sen ägg och sist panko. Upprepa tills all potatis är panerad. Fritera i omgångar tills potatisen är gyllene, salta och njut.