Polispådrag efter biljakt på småvägar

Polisen söker en man misstänkt för drogratfylla. Flera hunpatruller har sök igenom hönshus och bodar.

Foto: Arkivbild/Robin Fornas

Linköpings kommun2019-09-11 21:46

Under onsdagskvällen inledde polisen en jakt på en person som misstänks vara drogpåverkad.

– Vi skulle stoppa en bil som inte stannade, ett misstänkt drograttfylleri, som sedan drog iväg i rätt hög hastighet, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Jakten gick på småvägarna mellan Fornåsa och Ljungsbro. Polisen på plats fick även tillstånd att använda spikmatta för att få stopp på framfarten. Något som dock aldrig kom till användning. Efter en stunds biljakt stannade den misstänkta föraren bilen i närheten av Maspelösa.

– Han hoppade ur och sprang, så nu är vi ute på åkrarna där och letar efter den här personen, säger Terneborn på onsdagskvällen.

Polisen hade flera enheter ute, blanda annat flera hundpatruller, men lyckades ändå inte hitta mannen.

– Vi var och letade efter en misstänkt man i en massa olika bodar och hönshus, berättar polisens presstalesperson Björn Öberg.

Trots en stor polisinsats kunde polisen inte gripa den misstänkte mannen som är känd av polisen sedan tidigare.

– Vi har en utpekad misstänkt. Det var en patrull som kände igen föraren, vi har haft att göra med honom förut, säger Björn Öberg.

Polisen beslagtog bilen då man bedömer att brottsligheten varit upprepad. Dessutom kan den misstänkte räkna med att listan över brott nu är längre än drograttfylla.

– Nu blev det grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och misstanke om drograttfylleri. Just drograttfylleriet vet vi ju inte i och med att vi inte fick tag i honom, säger Öberg.

Karta: Maspelösa (platsen är inte exakt)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!