Polisen: Akta er för ficktjuvar

Polisen varnar för att ficktjuvar är i farten i Linköping och Norrköping. Sedan månadsskiftet kan ett 70-tal stölder av plånböcker och mobiltelefoner ha skett.

15 maj 2019 16:30

Polisen misstänker att det har skett ett 40-tal stölder av mobiltelefoner och plånböcker i centrala Linköping och Tornby sedan den 30 april. Under samma tid misstänker polisen att det har skett ett 30-tal liknande stölder i centrala Norrköping och i gallerian i Hageby.

Poliser har visserligen bara fått in ett tiotal stöldanmälningar i Linköping och fem anmälningar i Norrköping. Sedan den 30 april har det dock gjorts ett stort antal anmälningar om försvunnet gods. Bakom dessa anmälningar misstänker polisen att det döljer sig fickstölder.

I nuläget finns ingen misstänkt för stölderna. Polisen vädjar till eventuella vittnen att höra av sig med tips på telefonnummer 114 14. Polisen manar även allmänheten till ökad vaksamhet och uppmanar människor i de bägge städerna att ha ordentlig kontroll över plånböcker och mobiltelefoner.

Polisen vet ännu inte om det är en organiserad en liga som ligger bakom stölderna.

– Det vet vi inte. Men det finns ju vissa samband, som att stölderna har skett under kort tid på samma platser i Linköping och Norrköping, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

När flera av de drabbade har märkt att de blivit bestulna har de försökt att ringa till sina mobiltelefoner.

– Men det har då visat sig att mobiltelefonerna har varit avstängda. Det gör det svårare att spåra mobilerna, säger Monica Bergström.

I flera fall där polisen misstänker stöld har de drabbade inte märkt att de blivit bestulna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist