”Vi får obehagliga hot mot oss”

Det privata företaget förlorar kunder och pengar på länsstyrelsens beslut. Det menar ägarna till campingen, Annika och Dennis Seeger.

Foto:

Pinnarp2017-06-20 19:08

– Vi har redan fått avbokningar från gäster som hört om att det kan bli stökigt. Det påverkar vår verksamhet om vi får färre campare, säger Dennis Seeger.

Han berättar att många campinggäster kommer till Pinnarp för att de vill ha en lugnt plats att bo på. De vill inte ha något spring från badgäster bland tälten och husbilarna. Han säger också att det var ungdomar på campingen sent på måndagskvällen.

– Det kändes som att de kom hit mest för att provocera oss, säger Dennis Seeger.

Ägarparet menar att beslutet inte är rätt och att de ska överklaga. De säger att den väg som påstås finnas till stranden där allemansrätten ska gälla inte existerar. Därför är det enligt dem omöjligt att ta sig till stranden utan att gå på campingens privata mark.

Dennis Seeger säger att han inte alls tycker att situationen är önskvärd. Han och hans familj mår dåligt av den debatt som uppstått, och pågår, kring badet och han är trött på att gå runt och vara arg.

– Vi har fått hot från personer som säger att de vill skjuta oss i huvudet. Vi var tvungna att ta ner vår Facebook­sida för att det blev så mycket hat där. Min bägare håller på att rinna över.

Han berättar att de har hört att fler campingar har samma problem med att allmänheten kommer och stör. Han menar att någonstans måste man ta hänsyn till att camparna betalar för att vara där och varför skulle allmänheten få komma in gratis där andra betalar.

– Att kommunen köper tillbaka campingen är den enda lösningen vi kan se om de vill att allmänheten ska få bada, säger Annika Seeger.

LÄS MER: Vem som helst får bada i Pinnarp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!