Paret sågs vid liv förra veckan

Polisen bekräftar nu att det var en 62-årig kvinna och hennes 70-årige man som hittats mördade utanför Mantorp.

13 juni 2017 08:22

– De har bragts om livet, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesman.

Det var strax efter klockan 18.00 på måndagen som en anhörig hittade paret i en fastighet på landetsbygden sydväst om Mantorp. Omständigheterna var sådana att polisen omedelbart drog slutsatsen att den 62-åriga kvinnan och den 70-åriga mannen utsatts för ett grovt våldsbrott.

– Vi vet ännu inte exakt när brottet skedde. Vittnen såg offren i livet i slutet av förra veckan. Men de behöver inte ha bragts om livet på måndagen, säger Fredrik Kliman.

Kropparna har förts till Rättsmedicinalverket i Linköping.

– Rättsläkare ska undersöka kropparna för att ta reda på dödsorsaken och tidpunkten på för brottet, säger Fredrik Kliman.

Polisledningen inledde på tisdagsmorgonen ett möte i polishuset i Linköping för att avgöra hur utredningen av det misstänkta dubbelmordet ska bedrivas.

– Cheferna för enheterna för grova brott i Linköping och Motala samlas för att dra upp riktlinjerna för hur utredningen ska bedrivas. Även en åklagare deltar i mötet, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesman.

En åklagare kopplas vanligen in i på ett ärende när det finns en misstänkt. Det förekommer dock att åklagare leder en förundersökning om brottet är tillräckligt allvarligt. Vid mötet ska det beslutas vem som ska leda förundersökningen.

– Ingen person har gripits, säger Thomas Agnevik på tisdagsmorgonen och fortsätter:

– Under natten arbetade vi med informationsinhämtning. De föremål som tagits i beslag ska genomgå en teknisk undersökning.

Natten till tisdagen beslagtog polisen en bil i Skänninge som eventuellt kan sättas i samband med dådet utanför Mantorp.

– Den undersöks nu av våra tekniker. Det kan finnas föremål i bilen som är intressanta i utredningen, säger Fredrik Kliman.

Polisen uppmanar alla personer som kan ha gjort iakttagelser att höra av sig på 114 14.

– Vi är intresserade av alla iakttagelser i närheten av den här fastigheten. Det kan till exempel handla om iakttagelser av fordon och personer. Vi vill prata med personer som sett eller hört något som kan vara av intresse i utredningen.

Polisen har knackat dörr i området kring fastigheten. Det kan bli aktuellt med fler liknande insatser under dagen.

Vår utsände på plats, Bänkt Olsson, säger att boende i området är chockade över det inträffade.

– Jag pratade med en granne som säger att hans barn inte vill gå till skolan i dag. Människor är chockade och ledsna, säger Bänkt Olsson och fortsätter:

– Ett stort område runt fastigheten är fortfarande avspärrat.

På en Facebook-sida för Mantorpsbor uppmanas de boende i området att tända ljus klockan 18.00 på tisdagen. Detta för att hedra de två dödsoffren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist