2013 grundade Överumsbon 24Rental: obemannade stationer med släpvagnsuthyrning. Idag finns ett 30-tal stationer runt om i Sverige.
Bolaget köptes upp 2020 och Jörgen, som stannade kvar i ledningsgruppen, hade tankar om en ny affärsidé. Idéerna räknades dock som konkurrens, och han behöver därför vänta en tid innan han kan sätta planerna i verket.
Kanske var det dags för lite ledighet?
– Nja, jag gillar inte att sitta still, berättar han.
Han kontaktade 35:ans tidigare ägare, och affären blev klar på några veckor: Sedan 1 februari är han 35:ans nya ägare.
Varför satsa just här i Överum?
– Jag är född och uppvuxen här. Även när jag varit iväg så har jag alltid kommit tillbaka hit, och jag vill göra någonting för Överum. Det ligger också väldigt bra till, säger han, och hänvisar till trafiken på 35:an.
Dessutom tror han att landsbygdsorterna fått ett uppsving de senaste åren.
Nu vill han ta kiosken in i framtiden.
– Det kommer bli modernt och fräscht. Här kommer det bli en del där kunderna kan sitta, säger han, och pekar på en yta i lokalen. Han vill bygga ut, men eftersom bygglov kan dröja kanske det får vänta. Han har nämligen siktet inställt på att öppna redan 1 maj.
– Det blir en kaffestation, och en cafédel med mackor och kakor. Det kommer finnas ett kiosksortiment, och totalt fyra laddstolpar utanför, fortsätter han.
Samtidigt ser han att han har ett arv att förvalta:
– Absolut, kiosken har ju funnits här hur länge som helst.
Planen är att ha öppet alla veckans dagar, och då behöver personal anställas. I nuläget lutar det åt två nya heltidstjänster och minst lika många timtjänster. Kiosken kommer även att få ett nytt namn: Laddstoppet.
Är grillkorvens dagar i Överum alltså räknade? Nej då.
– Det kommer finnas korv och hamburgare också. Vi sätter in ett bra kök, och min inriktning blir lokalproducerade råvaror, säger Kalmerfjord, och berättar att han varit i kontakt med en närliggande gård han ska köpa köttet av. Menyn ska också finnas i en app, för de som är på genomresa, och vill hämta sin mat i en take away-lucka.
Vad ser du för utmaningar?
– Att bygga upp ett bra rykte, och att få Överumsborna att komma hit och fika – de är ju grundkundbasen för mig, säger han.