Vrinnevilistan vill inte sitta i opposition

– Vi hade ett mål och det var att rädda Vrinnevisjukhuset. Det har vi nu genomfört, säger Lasse Pettersson, VL, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

22 januari 2014 07:18

Han menar att man inte bara räddat utan också skapat hundratals jobb på Vrinnevisjukhuset, som var hårt ansatt av besparingskrav i början av 2000-talet.

– Till exempel var kardiologen på fallrepet när vi tog över, men nu öppnar istället kranskärlsröntgen, PCI på fackspråk, här i mars, berättar Lasse Pettersson. Även geriatrikens resa är jag nöjd med, men egentligen är jag mest nöjd med helheten. Vi har ett bra sjukhus i Norrköping nu.

Diskussionen om att lägga ner partiet förekom redan inför förra valet, men då valde man att fortsätta en mandatperiod till. Men på årsmötet igår kväll togs beslutet att inte ställa upp i höstens val.

Partiet kommer att finnas kvar i alla fall det närmaste året, och sedan kommer Vrinnevilistan att fortsätta som opinionsbildare.

– Min bedömning är att vi inte skulle få samma makt, sannolikt skulle vi hamna i opposition och vi har sett hur lite man kan påverka i opposition, säger Lasse Pettersson.

– Vi kan påverka ändå, med mycket mindre arbetsinsats. Via medierna och tack vare att vi nu kan beslutsgångarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Susanne Sterner