Spelade med pokerrobot – får betala miljonskadestånd

De fem männen tjänade stora pengar på nätpoker genom att använde en robot. Nu tvingas de betala drygt 1,5 miljoner kronor till Svenska spel.

14 april 2017 21:30

De fem männen, däribland en 42-årig man från länet, utvecklade en så kallad pokerrobot som de valde att kalla "Maggie". Roboten kunde logga in och spela poker helt automatiskt på pokersajter. Under ett års tid, mellan januari 2012 till och med februari 2013, tjänade männen stora summor genom att använda pokerroboten.

I december 2014 dömde Södertörns tingsrätt männen för grovt bedrägeri. I februari 2016 blev de dock frikända av Svea hovrätt. Svenska spel valde dock att driva fallet vidare för att få tillbaka de pengar som männen tjänade genom att använda "Maggie". I första hand yrkade det statliga spelbolaget närmare 4,3 miljoner kronor.

Södertörns tingsrätt ger i en färsk dom Svenska spel delvis rätt. De fem männen döms att betala närmare 1,3 miljoner kronor. Dessutom ska de betala ytterligare 300 000 kronor till Svenska spel för att täcka delar av bolagets rättegångskostnader. Genom att använda pokerrobot bröt männen mot Svenska spels regler, slår domstolen fast.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist