Politikern får ett förlåt – av Facebook

Under onsdagen stängdes riksdagsledamoten Staffan Danielsson (C) av från möjligheten att kommentera på Facebook. Nu ber företaget om ursäkt.

12 januari 2018 16:00

Staffan Danielsson använder Facebook i sitt politiska arbete. Plattformen som företaget erbjuder har blivit en viktig arena där Staffan Danielsson diskuterar med folk i en evighetslång politisk debatt.

Därför såg han det som ett hårt straff att bli avstängd.

– Om man överväger att stänga av någon så måste man kommunicera det innan man tillgriper sitt yttersta vapen, sa han under torsdagen.

Nu fick hans avstängning ganska stor uppmärksamhet och det som från början skulle ha varit en veckas blockering blev bara ett dygn.

Redaktionen skickade en fråga till Facebook om vad som låg bakom avstängningen och fick svar av kommunikationschef Peter Münster som medger att de gjort fel.

Fritt översatt från engelska skriver han att de granskar över hundra miljoner inlägg varje månad och att de – trots höga ambitioner – ibland gör misstag.

Även Staffan Danielsson fick kontakt med Facebook. Han fick en ursäkt från företagets svenska kontor. Chefen för public policy, Janne Elvelid, skrev följande till Staffan Danielsson: "Jag beklagar att du råkade ut för en felaktig blockering på ditt konto. Det var ett misstag från vår sida som inte skulle ha hänt och vi ser allvarligt på det".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Olsson

Ämnen du kan följa