Här är Correns nya chefredaktör

Som fyraåring lärde sig Christer Kustvik läsa genom att bläddra i Corren. Nu tar han över som tidningens chefredaktör.

30 oktober 2015 10:01

Tillsammans med de andra tidningarna i Östgöta Media – Norrköpings Tidningar, Motala & Vadstena Tidning, Västerviks-Tidningen och Folkbladet – är Corren mitt uppe i en omorganisation.

Sammanlagt ska drygt 20 redaktionella tjänster bantas bort på tidningarna. Anna Lindberg tar över både utgivarskapet och det ekonomiska ansvaret på alla tidningarna utom Folkbladet.

Kvar i toppen på varje tidning blir en chefredaktör och för Correns del föll valet på Christer Kustvik.

– Det var inget svårt val. Christer är en person som jag har mycket stort förtroende för och han har ett enormt stort Correnhjärta, kommenterar Anna Lindberg.

Det där med Correnhjärta verkar stämma. Christer Kustvik lärde sig som fyraåring läsa med hjälp av Corren och redan i fjärde klass deklarerade han att han tänkte bli sportjournalist på Corren. Det blev han också, och så småningom sportchef, redaktionschef och nu alltså chefredaktör.

– Jag tvekade inte en sekund när jag fick frågan. Det är ett hedersuppdrag och ett drömjobb för mig.

Ekonomi, utveckling, personalfrågor och utgivaransvaret hamnar på Anna Lindbergs bord. Christer Kustvik blir därmed en chefredaktör som kan koncentrera sig på att skriva och hålla kontakt med läsarna. Det ser han fram emot väldigt mycket efter drygt två år som redaktionschef där det ofta handlat mer om siffror än om bokstäver.

– För läsarna blir den stora förändringen att jag kommer att synas mer i spalterna. Jag tänker skriva allmänt, sport, nöje, intervjuer, reportage, krönikor – allt!

Den som följt Christer Kustvik på framför allt sportsidorna vet att det är en skribent som inte drar sig för att sticka ut hakan.

– Målet med mina krönikor är självklart inte att få läsarna att hålla med mig, utan mer att få dem att tänka till och bilda sig en egen uppfattning. Corren ska fortsätta spela en viktig roll i vår region, både med vår egen röst och som en samlingsplats för andra röster.

I sin nya roll kommer Christer Kustvik att vara Correns ansikte utåt.

– Är det något jag märkt under mina 25 år på Corren så är det hur mycket vi betyder för många av våra läsare. Kontakten med läsarna är viktig för mig.

Christer Kustvik

Ålder: 44 år nästa vecka.

Bor: Nybyggt kedjehus i Ullstämma, Linköping.

Familj: Gift. Tre barn, varav ett eget och två bonusbarn.

Intressen: Golf, friluftsliv, kajak, MTB.

Aktuell: Blir chefredaktör för Östgöta Correspondenten från och med årsskiftet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!