De bloggade sig till miljöpriset

Det är ett litet gäng specialister inom arbets- och miljömedicin som bloggat sig till Region Östergötlands miljöpris 2015.

15 december 2015 14:08

Arbets- och miljömedicin är en enhet inom Region Östergötland med säte i Linköping. Uppdraget är bland annat att förebygga arbetsrelaterad ohälsa i Östergötlands, Jönköpings och Kalmar län.

För ett år sedan startade enheten en blogg för att nå ut till allmänheten med kunskap om arbetsmiljöfrågor. Under året har bloggen vidgats till att också avhandla miljöns påverkan på människors hälsa.

Det är en ergonom, en psykolog, en biolog, en läkare samt enhetschef Bengt Ståhlbom som är yrkes- och miljöhygieniker som bloggar. Inläggen handlar om allt från psykisk ohälsa på arbetet och vibrationsskador i jobbet till ledarskap. Ett av inläggen har till exempel titeln "Usla chefer".

Bloggen har haft drygt 19 300 besökare och 27 800 unika sidvisningar under det knappa året den funnits. Den har adressen http://arbetsochmiljomedicin.se.

Miljöpriset delas ut varje år till en verksamhet inom Region Östergötland som har utmärkt sig genom att vara ett gott exempel inom miljöområdet. Prissumman är 75 000 kronor och det delades ut i samband med regionstyrelsens sammanträde den 15 december.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tina Gerdien