Ytterligare tre smittade har avlidit

Ytterligare tre personer med covid-19 har avlidit i länet. Totalt har nu 49 personer dött i Östergötland sedan utbrottet började.

Antalet konstaterat smittade fortsätter att öka i Östergötland.

Antalet konstaterat smittade fortsätter att öka i Östergötland.

Foto: TT/Arkivbild

Östergötland2020-04-15 12:40

Det är Region Östergötland som uppger att ytterligare tre personer med bekräftad covid-19 har avlidit. 
Rapporteringen omfattar numera både personer inlagda på sjukhus och personer som har avlidit utanför sjukhus. Totalt har 49 personer som bekräftats positiva med covid-19, avlidit i Östergötland.

Vid lunchtid på onsdagen vårdades 131 personer i Östergötland isolerade på sjukhus, en ökning med tre personer sedan i tisdags. 
På Universitetssjukhuset i Linköping (US) vårdades 43 patienter på vårdavdelning och 17 i intensivvård.
På Vrinnevisjukhuset i Norrköping vårdades 56 på vårdavdelning och 13 i intensivvård.
På Lasarettet i Motala vårdades två patienter på vårdavdelning.

undefined
Utvecklingen de senaste 14 dagarna.

Det fanns på onsdagen totalt 1 067 bekräftade fall av covid-19 i Östergötland.  På tisdagen var motsvarande antal 1 049 personer. 

Tillsammans med Södermanland är Östergötland fortfarande det län i landet som har flest konstaterat smittade i förhållande till folkmängden. På tisdagen uppgav Folkhälsomyndigheten att antalet smittade i Östergötland uppgick till 217,2 per 100 000 invånare. I Södermanland var motsvarande antal 233,2. 

I Stockholm, som i den offentliga diskussionen pekats ut som det värst drabbade området i landet, var på tisdagen 202,2 per 100 000 invånare konstaterat smittade. Västra Götaland och Skåne har i förhållande till folkmängden ännu så länge betydligt färre konstaterat smittade än Östergötland. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!