– Det är inte utan att man får lite vårkänslor, säger Malin Granlund Feldt från Naturum Tåkern.
Sånglärka, tofsvipa och stare tillhör förtrupperna i den mäktiga fågelflyttningen som pågår hela våren, men de är ändå inte först.
Utanför Linköping har nämligen både bläs- och grågäss anlänt och vid Tåkern finns det även sädgäss. Malin Granlund Feldt står själv vid Svälinges fågeltorn när Corren ringer upp och hör gåskackel.
– Fem grader, regn och barmark. Idag känns det som att våren är här, men det kan ju svänga fort, säger hon.
Vad skulle ett bakslag betyda för de fåglar som redan har kommit?
– Gässen är stora fåglar som tål mycket. Skulle det bli mycket snö och kallt så att det blir svårt att hitta mat vänder se söderut igen. Det är lite värre för exempelvis tofsvipor som också kommer väldigt tidigt, säger Malin Granlund Feldt.
Med det fortsatta "vårvädret" som väntar i veckan kommer säkerligen fler av våra allra tidigaste flyttfåglar att dyka upp.
– Det räknar jag med. Jag funderade precis på om det inte är dags för de första stararna, säger Malin Granlund Feldt.
Arter som grå- och sädgås är så kallade väderflyttare som övervintrar från västra Europa ända upp till södra Sverige. De tar chansen att dra norrut så fort det blir milda västliga vindar.
Tropikflyttarna, exempelvis svartvit flugsnappare och lövsångare, är fortfarande kvar i Afrika och kommer först i slutet på april och i maj.