Det var under sista året på gymnasiet som hon bestämde sig för att bli kock. Sedan mars 2017 driver hon Restaurangen Hörnet i Vadstena. Och i år blev 30-åriga Mia Bremer utsedd till årets Hagdahlskock.
– Det betyder jättemycket, det är alltid roligt med den här typen av bekräftelse. Extra kul är det att bli uppmärksammad i en liten stad också. Jag vill vara noga med att tacka all min personal, utan dem hade detta priset inte varit möjligt, säger restaurangägaren Mia Bremer.
Det var inget givet val att starta restaurang men med facit i hand är Mia Bremer mycket nöjd med valet. Hon har aldrig heller oroat sig över konkurrensen.
– Konkurrens är bra. Det hjälper mig att vilja utvecklas varje dag, man får jobba lite hårdare och lite oftare. Jag tycker att restaurangbranchen har mjukats upp. Klimatet är inte lika hårt längre.
Restaurangen har nu semesterstängt och öppnar i mars med nytt koncept. Hon förklarar vad receptet är för att bli en bra kock.
Du måste alltid försöka utvecklas, det gäller att vara driven och vilja hitta ny kunskap varje dag samt att brinna för kunden.
Priset delas ut av Hagdahlsakedemin. Akademien kollar på olika alternativ i hela länet och väger dem mot varandra. I år föll valet på Mia Bremer.
– Det finns en kul och lekfull tråd i hennes matlagning, hon har också fokus på nöjd personal. Det är extra roligt med en ung kvinna som är krögare, säger Fredrik Eklund, ledamot i Hagdahlsakademien.