Trendbrott: Färre behöver intensivvård i Östergötland

Antalet covid-19-patienter i behov av intensivvård har minskat i Östergötland. Samtidigt meddelar Region Östergötland att ytterligare tre smittade patienter har avlidit.

Antalet personer i Östergötland som konstaterats smittade av coronaviruset fortsätter att öka.

Antalet personer i Östergötland som konstaterats smittade av coronaviruset fortsätter att öka.

Foto: Ole Berg-Rusten/TT/Arkivbild

Östergötland2020-04-16 12:41

På onsdagen vårdades 131 personer i länet på sjukhus för covid-19. På torsdagen hade antalet patienter minskat till 124. På torsdagen vårdades 26 personer i intensivvård, vilket ska jämföras med de 30 personer som på onsdagen fick intensivvård. 

På Universitetssjukhuset i Linköping vårdades vid lunchtid på torsdagen 41 patienter på vårdavdelning och 15 i intensivvård och på Vrinnevisjukhuset i Norrköping vårdades 55 på vårdavdelning och 11 i intensivvård. På Lasarettet i Motala vårdades två patienter på vårdavdelning.

Region Östergötland uppgav på torsdagen att ytterligare tre personer i länet med bekräftad covid-19 har avlidit. Därmed har 52 personer i länet avlidit sedan utbrottet började. 
Rapporteringen av avlidna med bekräftad covid-19 i Östergötland omfattar numera både personer inlagda på sjukhus och personer som har avlidit utanför sjukhus. 

Det fanns totalt 1 109 bekräftade fall av covid-19 i Östergötland. På onsdagen var motsvarande antal 1 067. 

undefined
Utvecklingen de senaste 14 dagarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!