Snart har Correns nya sajt och app premiär

Den lokala journalistiken står i fokus när Corren moderniserar sin sajt och app.

Den 14 april lanserar Corren en ny version av nyhetssajten corren.se, en ny app för den och en ny e-tidning. På bilden en nöjd Maria Kustvik, onlinechef för Öst Media.

Den 14 april lanserar Corren en ny version av nyhetssajten corren.se, en ny app för den och en ny e-tidning. På bilden en nöjd Maria Kustvik, onlinechef för Öst Media.

Foto: Clara Herner

Östergötland2020-04-07 15:41

NTM-koncernen, som Öst Media och Corren är en del av, har arbetat intensivt de senaste månaderna med att utveckla helt nya nyhetssajter och appar. Målet är att det ska vara så enkelt som möjligt att ta del av de senaste nyheterna. 

– Vi är väldigt exalterade. Vi är övertygade om att det här blir ett rejält lyft för våra användare. Snabbhet och användarvänlighet är i fokus, säger Maria Kustvik, onlinechef i Öst Media.

Personalen på koncernens gemensamma kundcenter är de som har tätast kontakt med läsarna och det är framför allt de åsikter som har fångats upp där som har legat till grund för prioriteringarna i projektet.

– Vi har bland annat fått synpunkter på att inloggningen på sajterna har varit för krånglig. Därför har vi gjort ett jobb med att förenkla den. Målet är alltid att tekniken ska underlätta för våra kunder, inte vara ett hinder, säger Maria Kustvik.

Många läser vår e-tidning som nu får en egen, mer användarvänlig app. Nyhetssajten kommer inte bara att få en modernare och tydligare design utan flera nya funktioner ingår också i omstöpningen. En nyhet är till exempel att läsaren själv kommer att ha en möjlighet att anpassa sitt eget nyhetsflöde.

–  Väldigt många är till exempel intresserade av att läsa om LHC, men inte alla. De nya sajterna och apparna ger helt nya möjligheter till personliga urval för den som vill ha det. Vi strävar alltid efter att vara så relevanta som möjligt för våra läsare och det personliga urvalet är en del av det, förklarar Maria Kustvik.

Ett omfattande utvecklingsarbete inom NTM-koncernen ligger bakom förändringen, som inte bara innefattar nya sajter och appar. Sedan en tid tillbaka jobbar redaktionerna i helt nya system som frigör tid och kraft åt kärnverksamheten, att producera lokal journalistik.

– Vi har varit noga med att tekniken ska underlätta både för journalister och läsare. Med den nya tekniken på plats kan vi producera och nå ut med ännu mer kvalitativ lokaljournalistik, säger Maria Kustvik. 

En snabbare publiceringsteknik innebär också att redaktionerna kan få ut nyheter snabbare än tidigare, något som läsarna kommer att märka av, särskilt vid händelsenyheter. 

– Varje sekund räknas när stora nyhetshändelser inträffar. Det såg vi inte minst under explosionen i centrala Linköping i juni förra året där vi direktrapporterade från platsen minut-för-minut. Med nya verktyg kommer vi att kunna vara ännu närmare nyheterna och på så sätt stärka vår lokala närvaro.

– Teknikförändringen innebär också att artiklar, bilder och videoklipp är väl kategoriserade. Detta innebär i sin tur att redaktionerna kan få större kännedom om hur innehållet tas emot av läsarna. Sådana insikter är oerhört viktiga i en modern medieorganisation, menar Maria Kustvik. Vi är alltid angelägna om att lära oss mer om vad våra läsare vill ha och vilken information de har nytta av i sin vardag. Tack vare den nya tekniken så kan vi få fler insikter om det än någonsin tidigare och vi kan genomföra analyser som kan ligga till grund för en ännu mer relevant och vass lokaljournalistik i framtiden. 
Correns nya sajt och appar lanseras under tisdagen 14 april och idéer och synpunkter från läsarna är välkomna.

– Utvecklingen stannar inte av i och med att den nya sajten lanseras utan vi strävar hela tiden efter att bli bättre, i dialog med våra läsare, säger Maria Kustvik.

Fakta

Här är de viktigaste förändringarna som vi hoppas att ni användare kommer att märka:

* Förbättrad snabbhet och användarvänlighet för både sajter och appar. Varje sida laddar snabbare.
* Smidigare inloggning.
* Modernare och tydligare design. Sajterna ger ett renare intryck och läsupplevelsen har förbättrats. 
* En ny särskild app för e-tidningen där läsbarheten är kraftigt förbättrad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!