I skogen, mellan Valdemarsvik och Gryt, ligger en gammal grustäkt som Manne Lundström köpte för flera år sedan. Då var hans plan, som 14:e generationens fiskare, att starta fiskodling här. Sedan han träffade kärleken i Moelia har de tillsammans skissat på större planer än så.
– Jag har alltid haft en dröm om att kunna försörja mig på fiske, som vi har gjort i min familj i generationer. Men det finns ju en del utmaningar där idag och därför kom jag in på det här med hållbar fiskodling. Sedan har vi förädlat det här tillsammans nu, säger Manne Lundström.
Området som står inför förvandling är på strax över sju hektar. Här ska de bosätta sig, men också skapa en besöksnäring. På området har de redan etablerat fem dammar och en bäck på 250 meter.
– Vi vill skapa ett vattenlandskap med en trädgård som utgår från den svenska faunan eftersom det är viktigt för oss att gynna den biologiska mångfalden. Sedan kommer vi att ha tipitält och stugor för uthyrning här på området. Vi kommer att bygga ett stort växthus som kommer inrymma kafé och så kommer vi att bygga ett servicehus, säger Moelia Sundström.
– Och så kommer vi att bedriva kräft- och fiskodling här. Den här kombinationen gör att vi får fler ben att stå på, säger Manne.
– Vi vill skapa den här platsen både för vår egen skull, men även öppna upp det för allmänheten. Vi brinner för naturen och hoppas att vi kan inspirera fler att välja växter från den svenska floran för att gynna den biologiska mångfalden, säger Moelia.
Kommer det gå att bada här?
– Ja, det är jätterent vatten och vi kommer att öppna upp för bad i åtminstone en eller två av dammarna, säger Moelia.
På delar av marken börjar man redan kunna ana parets vision; en drömlik plats med lummiga stigar och porlande vatten.
– Vi vill skapa olika rum. Genom att forma ett landskap med kullar, nivåskillnader, slingrande stigar och tät växtlighet så kommer man inte riktigt veta vad som finns bakom nästa krök, vi vill överraska och väcka nyfikenhet hos besökarna, säger Manne.
Kan det vara svårt att locka hit folk?
– Vi är optimistiska, vi upplever att behovet av att vara i naturen ökar. Vi är övertygade om att folk kommer hitta hit. Vi bor på en ort med stor besöksnäring. Vi är inte här för att konkurrera med andra, utan ser mer att vi kan komplettera varandra. Vi kan dra mer folk tillsammans, säger Manne.
Det låter ganska dyrt att göra det här?
– Jo, det är det..., säger Manne.
– Men i och med att vi sitter på den här marken så har vi mycket tillgångar som vi behöver för att skapa det här. Stenarna vi bygger med fanns här från början, till exempel, säger Moelia.
Siktet är inställt på att vara igång här på platsen inom fem år. Det ger gott om tid för trädgården att växa upp och skänka den dess önskvärda lummighet. Men redan inom kort kommer de första fiskarna att flytta in här.
– Till våren är tanken att plantera in den första fisken. Det kommer att finnas regnbågsöring, bäcköring, röding och flodkräftor här vartefter, säger Manne.
Platsen har fått namnet Näckrosdalen och förhoppningen är att deras unika kombination ska locka många besökare.
– Det blir mer vatten än rabatter, det är nog det som kommer göra oss unika, säger Manne.
Men innan dess återstår mycket jobb för paret som samtidigt driver Mannes Trädgård AB på heltid.
– Det öppnar förstås upp för mer flexibilitet, det hade tagit mycket längre tid med ett vanligt heltidsjobb, säger Manne.
– Ibland är det mycket. Vissa dagar har man lust att ge upp, men det är så himla roligt samtidigt och det ger oss energi, säger Moelia.