Så påverkas kollektivtrafiken av de nya restriktionerna

De nya restriktionerna tros komma att innebära att färre reser med kollektivtrafiken.
De nya restriktionerna tros komma att innebära att färre reser med kollektivtrafiken.

Östgötatrafiken kommer att köra sina turer som vanligt. Det är bolagets besked efter att beslut tagits om att skärpa restriktionerna i Östergötland.

Östergötland 29 oktober 2020 16:26

Under torsdagen meddelade Folkhälsomyndigheten och Region Östergötland att nya restriktioner införs för att stoppa spridningen av coronasmitta i länet.

Invånarna uppmanas att i större mån än tidigare undvika sammanhang som kan innebära nära kontakt med andra än de som man bor med. De skärpta riktlinjerna gäller fram till 19 november.

Eva Jylltorp, kommunikationsdirektör på Östgötatrafiken, säger att beskedet kommer att innebära färre resande i kollektivtrafiken.

– Det jag kan säga baserat på de här utökade allmänna råden för Östergötland är att det bör bli färre resor i kollektivtrafiken, eftersom man i högre grad kommer att arbeta hemifrån och undvika möten och en hel del fritidsaktiviteter, säger hon och tillägger:

– I övrigt lyfte man ju inte något som gör att vi kommer att ändra någonting, säger hon.

Man kan inte redan nu tänka sig att det blir indragna bussturer?

– Nej, absolut inte. Utan vi kör med allt vi har just för att ge så mycket utrymme som möjligt för dem som verkligen måste åka, säger hon.

Vad att komma det att innebära ekonomiskt för er?

– Det är för tidigt att säga. Nu är det här beslutat att gälla ett antal veckor. Men det kommer ju att resultera i ett minskat resande, säger hon och tillägger:

– Vi behöver tänka på hälsan i första hand.

Kommer det att vara samma åtgärder som redan finns sedan tidigare för att skydda den personal som jobbar?

– Det är inga förändringar på den punkten, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa