Resan förstörde konsertkvällen för vännerna

De skulle ta tåget från Motala till Linköping för att titta på Gyllene Tider. Men den korta tågresan förstörde kvällen.

Resan med östgötapendeln blev minst sagt krånglig för Lars-Erik Pallman och hans vänner med signalfel, fullproppad buss och chaufför som inte visste vägen.

Resan med östgötapendeln blev minst sagt krånglig för Lars-Erik Pallman och hans vänner med signalfel, fullproppad buss och chaufför som inte visste vägen.

Foto: TT, Per Olsson

Östergötland2019-07-16 20:00

Lars-Erik Pallman, hans sambo och några bekanta hade sett framför sig en mysig kväll med middag och underhållning. Men kvällen blev inte alls som de hade tänkt sig.

Vid halv tre på lördagseftermiddagen skedde ett omfattande signalfel mellan Linköping och Mjölby. Det var dock inget som informerades om på tågstationen i Motala när Lars-Erik Pallman skulle köpa biljetter.

– Det kom ett meddelande när vi var i Skänninge, att tyvärr så är tåget inställt till Linköping och ersatt av buss. De kunde talat om det när vi köpte biljetterna i Motala. Hade de upplyst oss om felet så hade vi satt oss i bilen som vi ställde på stationen. Eller så hade vi kunnat ta linköpingsbussen, det hade gått mycket snabbare, säger Lars-Erik Pallman.

Men i stället släpptes de av på perrongen i Mjölby. Där bussen skulle komma och hämta dem stod redan resenärer som hade väntat en timme på bussen.

– Det tog oss över två timmar att ta sig till Linköping från Motala. När vi kom till Mjölby såg vi att logistiken inte fungerar. De vet ju inte alls hur många som är på tåget eller någonting. För då skulle de ha kunnat förbereda med bussar. När bussen kom sade det smack, så var den full direkt och åkte iväg. Så vi fick stå i 20 minuter till och vänta på bussen, säger Lars-Erik Pallman.

När de väl kom på ersättningsbussen var det ingen angenäm resa. Busschauffören pratade i mobiltelefonen flera gånger under färden.

– Inte nog med det, bussarna var fullproppade med folk som inte hade någon sittplats. Det var lite läskigt, man pratar ju om att folk ska vara bältade när man sitter annars. Det är så oansvarigt, det var som en komedi alltihopa, säger Lars-Erik Pallman.

Väl framme i Linköping var vännerna så hungriga att de var tvungna att äta för att orka med kvällen. Det innebar att de missade första uppträdandet på konserten.

För att vara säkra på att komma med bussen tillbaka till Mjölby gick de också innan sista låten. Men väl på bussen fortsatte problemen. Busschauffören hittade inte i Vikingstad, och det höll på att gå illa. Chauffören svängde in på en väg som går under en viadukt som bussen inte hade kommit under. Men som tur var skrek en passagerare att de inte kunde köra där, och bussen fick vända.

– Kvällen blev fördärvad, luften gick ur oss. Det var en cirkus utan dess like. Man undrar om man ska åka tåg över huvud taget, vi var så förbannade, säger Lars-Erik Pallman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!