Regionen: Ytterligare 89 bekräftat smittade

Drygt 8 500 personer i Östergötland har hittills testat positivt för covid-19.
Drygt 8 500 personer i Östergötland har hittills testat positivt för covid-19.

Region Östergötland uppgav på fredagen att ytterligare 89 personer i länet testat positivt för covid-19.

Östergötland 20 november 2020 12:35

På torsdagen uppgick antalet konstaterat smittade till 8 527 personer. På fredagen hade siffran ökat till 8 616 – en ökning med 89 smittade personer på ett dygn. 

På grund av begränsad testkapacitet är det dock svårt att avgöra hur omfattande smittspridningen för närvarande är i länet. Det är främst anställda inom vården, svårt sjuka samt personer över 70 år som har möjlighet att testa sig. 

Antalet smittade som är i behov av sjukhusvård fortsätter att hålla sig på en stabilt hög nivå. På fredagen vårdades 96 smittade på sjukhus, varav tio på iva. Antalet covid-19-patienter på sjukhusen har legat på drygt 90 under hela innevarande vecka. 

På Universitetssjukhuset vårdades på fredagen 47 smittade personer på vårdavdelning och sju på intensivvårdsavdelningen. På Vrinnevisjukhuset vårdades 33 smittade på vårdavdelning och tre på iva. På lasarettet i Motala vårdades fem smittade på vårdavdelning. 

Sedan utbrottet började har 277 personer med bekräftad covid-19 avlidit i länet. Regionen rapporterade inga ytterligare dödsfall på fredagen. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa