Regionen: Fler smittade behöver intensivvård

7 355 personer i länet har hittills testat positivt för covid-19.
7 355 personer i länet har hittills testat positivt för covid-19.

Antalet smittade personer som är i behov av intensivvård ökar nu i Östergötland. På fredagen vårdades sammanlagt elva smittade patienter på iva-avdelningar i Linköping och Norrköping.

Östergötland 13 november 2020 12:33

På fredagen uppgav Region Östergötland att sammanlagt 75 smittade personer nu vårdas på sjukhus i länet, varav elva inom intensivvården. På torsdagen vårdades 76 smittade på sjukhus, varav åtta på iva. 

På Universitetssjukhuset vårdades på fredagen 33 smittade personer på vårdavdelning och åtta på intensivvårdsavdelning. På Vrinnevisjukhuset vårdades 26 smittade på sjukhus och tre på intensivvårdsavdelningen. På lasarettet i Motala vårdades fem smittade patienter på vårdavdelning. 

På torsdagen uppgick antalet bekräftat smittade i länet till 7 286. På fredagen hade antalet ökat till 7 355 – en ökning med 69 personer på ett dygn. Hur utbredd smittspridningen är i Östergötland är dock för närvarande svårt att säga eftersom regionen inte längre kan testa alla som har symtom.  

Region Östergötland meddelade på fredagen att ytterligare en person med bekräftad covid-19 har avlidit i länet. Sedan utbrottet började har därmed 271 smittade personer avlidit.  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa