Regionen: 77 personer vårdas för covid

Nu har totalt 7429 personer konstaterats smittade av covid-19 i Östergötland.
Nu har totalt 7429 personer konstaterats smittade av covid-19 i Östergötland.

Antalet smittade i behov av sjukhusvård fortsätter att öka, visar statistiken som Region Östergötland presenterade under lördagen.

Östergötland 14 november 2020 13:23

Tio personer vårdas just nu på intensivvårdsavdelningarna i Östergötland, en siffra som inte förändrats sedan fredagen enligt statistiken som regionen presenterade på lördagen. Däremot har antalet coronapatienter i slutenvården ökat med fem personer. Den siffran ligger just nu på 67. Totalt vårdas alltså 77 personer för covid-19 på sjukhusen i Östergötland.

På US i Linköping vårdas 43 av de smittade, varav åtta stycken på iva. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping vårdas 27 smittade, två av dem på iva. På lasarettet i Motala vårdas sju personer på vårdavdelning. 

Antalet konstaterat smittade i länet har stigit till 7 429 personer. Under fredagen uppgavs fredagens siffra vara 7 355, men den har skrivits upp till 7 427. Ökningen från torsdag till fredag uppges därmed vara 117. Till lördagen har två nya fall konstaterats – på helgerna brukar siffran vara lägre än under veckan.

Under lördagen skriver Region Östergötland upp antalet avlidna i sjukdomen till 272 personer. Det har dock inte rapporterats några dödsfall det senaste dygnet. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa