Regionen: 70 smittade vårdas nu på sjukhus i länet

Drygt 7 000 personer i Östergötland har hittills testat positivt för covid-19.
Drygt 7 000 personer i Östergötland har hittills testat positivt för covid-19.

Region Östergötland uppger att ytterligare 155 personer har smittats av coronaviruset i länet. På onsdagen vårdades 70 smittade på sjukhus.

Östergötland 11 november 2020 12:15

Ännu märks inget trendbrott i länet när det gäller smittspridningen. På tisdagen uppgick antalet konstaterat smittade i länet till 7 033 personer. På onsdagen hade den siffran ökat till 7 188 – en ökning med 155 personer på ett dygn. 

Även antalet smittade personer som är i behov av sjukhusvård fortsätter att öka. På tisdagen vårdades 65 smittade personer på länets tre sjukhus. På onsdagen vårdades 70 smittade patienter på sjukhus, varav nio inom intensivvården. Inte sedan den 26 maj har så många smittade patienter samtidigt vårdats på sjukhus i Östergötland. 

På Universitetssjukhuset vårdades på onsdagen 30 smittade på vårdavdelning och fem på intensivvårdsavdelning. På Vrinnevisjukhuset vårdades 24 smittade på vårdavdelning och fyra på iva. På lasarettet i Motala vårdades sju smittade patienter på vårdavdelning. 

Region Östergötland uppgav på onsdagen att ytterligare två personer med bekräftad covid-19 avlidit i länet. Sedan utbrottet började har därmed 270 smittade personer avlidit. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa