Polisanställd slog flaska i skallen

En anställd inom polisen har åtalats för att vid två tillfällen ha misshandlat en man som hon haft en relation med.

En anställd inom polisen har åtalats för misshandel.

En anställd inom polisen har åtalats för misshandel.

Foto: Arkivbild

Östergötland2017-03-27 19:45

Det är chefsåklagare Lena Kastlund, vid särskilda åklagarkammaren, som anklagar kvinnan för misshandel. I samband med ett gräl den 27 september 2015 ska kvinnan ha slagit sin dåvarande sambo i ryggen och rivit honom i ansiktet. Mannen säger i förhör att han sedan frågade kvinnan om hon var klar. Hon ska då ha slagit honom i bakhuvudet med en glasflaska. Mannen lämnade lägenheten och sprang i fatt en vän som just besökt lägenheten. Han valde att inte polisanmäla det inträffade och avslutade förhållandet.

Den 25 december förra året ska dock kvinnan på nytt ha misshandlat mannen. Kvinnan kom enligt förundersökningen till mannens bostad för att hämta deras gemensamma barn. Ett gräl utbröt och mannen begärde att kvinnan skulle lämna bostaden. Hon ska då ha slagit till mannen i ansiktet. Denna gång valde mannen att kontakta polisen och han berättade då även om det tidigare misshandelsfallet.

I förhör har kvinnan, som nu har åtalats vid Linköpings tingsrätt, nekat till samtliga anklagelser. Chefsåklagaren Lena Kastlund har begärt att tingsrätten ska inhämta ett yttrande från polisens personalansvarsnämnd inför den kommande rättegången. Yttrandet har betydelse för vilket eventuellt straff domstolen kommer att döma ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!