Östgötatidningen blir del av mediejätte

Östgötatidningen med säte i Mjölby blir en del av Bonnier News efter att koncernen köpt Lokaltidningen-gruppen av danska Politiken.

Östergötland 18 oktober 2019 10:30

– Det känns bra. Det är helt okej att få en stor svensk ägare, även om vi inte haft några problem med våra danska ägare. Men det kan vara en fördel med en ägare som är välbekant med den svenska marknaden, säger Östgötatidningens chef och ansvariga utgivare, Åsa Brage.

Östgötatidningen kommer ut i Mjölby, Motala, Vadstena, Ödeshög och Boxholm. Den har varit den nordligaste utposten i gruppen Lokaltidningen Mediacenter AB, och i Politikens tidningsägande. Men någon större skillnad tror inte Åsa Brage på.

 

– Vi drivs väldigt lokalt med den lokala marknaden, och de lokala läsarna. 

Kommer det märkas för läsarna?

– Nej, det tror jag inte. Östgötatidningen lever sitt eget liv. Redaktionellt tror jag att vi kan vi dra fördelar av Bonniers andra titlar. Men stommen i tidningen är den lokala journalistiken.

I ett pressutskick motiverar Bonnier News vd Anders Eriksson förvärvet som "ett naturligt steg för oss strategiskt och kommer att ytterligare stärka Bonnier News närvaro i södra Sverige."

 

Lokaltidningen har 28 editioner som delas ut gratis i 41 kommuner med fokus i Skåne men även några i Halland och Småland. Den kommer ut veckovis.

– Jag tror att vi kommer att få ett ökat ansvar för den lokala journalistiken när prenumererade tidningar tappar i upplaga, säger Åsa Brage.

Hon är inte orolig för kommande omorganiseringar inom Bonnier News.

–  Det går bra för oss så det finns ingen anledning till nedskärningar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Loppa dig runt om Östergötland

Loppa dig runt om Östergötland