Ny rapport: Ytterligare två smittade har avlidit

Smittade patienter som är i behov av sjukhusvård fortsätter att minskat. Det uppgav regionen på lördagen.

Östergötland 12 februari 2022 12:28

Antalet avlidna under den fjärde smittspridningsvågen fortsätter att öka. På lördagen meddelade regionen att ytterligare två personer med bekräftad covid-19 har avlidit. Dödsfallen har inträffat under de senaste dagarna. 

Sedan pandemin utbröt har därmed 753 smittade personer i länet dött. Under den pågående fjärde smittspridningsvågen har 49 personer med covid-19 avlidit.

Vid lunchtid på fredagen uppgav regionen att 105 smittade personer vårdades på länets sjukhus. På lördagen hade antalet patienter med covid-19 minskat till 90, varav nio vårdades inom intensivvården. Omkring hälften av de smittade patienterna vårdas på sjukhus av andra anledningar än covid-19.

På Universitetssjukhuset vårdades på lördagen 47 smittade patienter, varav sju på iva. På Vrinnevisjukhuset vårdades 35 patienter med covid-19, varav två inom intensivvården. På lasarettet i Motala vårdades sju smittade patienter.

Sedan utbrottet började har 87 177 smittfall konstaterats i länet – en ökning med 183 fall under det senaste dygnet.

Förmodligen är dock siffran högre, eftersom östgötar inte längre uppmanas testa sig vid misstanke om covid-19.

Testning och smittspårning är sedan i onsdags endast aktuellt för hälso-, sjukvårds- och tandvårdspersonal samt personal i äldreomsorg, patienter och omsorgstagare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa