Ny rapport: Kraftig ökning av smittade på sjukhus

På söndagen vårdades 105 smittade patienter på länets sjukhus vilket innebär en ökning på tolv patienter på ett dygn.
På söndagen vårdades 105 smittade patienter på länets sjukhus vilket innebär en ökning på tolv patienter på ett dygn.

På söndagen rapporterade Region Östergötland att 105 personer med covid-19 just nu vårdas på länets sjukhus. Det är en ökning med tolv patienter på ett dygn.

Östergötland 6 februari 2022 12:27

Vid lunchtid på söndagen meddelade regionen att 105 patienter, med bekräftad covid-19, vårdas på sjukhusen i Linköping, Norrköping och Motala – varav fem på intensivvården (iva). Vid samma tidpunkt på lördagen var det totala antalet 93 stycken, vilket innebär att antalet smittade patienter har ökat med tolv stycken på ett dygn. Samtidigt var antalet smittade patienter, vid lunchtid på fredagen, så många som 107 stycken på länets sjukhus. Detta innebär att dagens ökning föregicks av en stor minskning.

På Universitetssjukhuset vårdades på söndagen 57 patienter som har testat positivt för covid-19, varav fem inom intensivvården. På Vrinnevisjukhuset vårdades 37 smittade patienter och ingen på iva. På lasarettet i Motala vårdades tio patienter med covid-19. En stor andel av de smittade patienterna vårdas på länets sjukhus av andra orsaker än covid-19.

På lördagen innehöll regionens rapport inga nya dödsfall med covid-19 i länet. Det innebär att det fortfarande är 735 smittade personer som har dött i Östergötland sedan pandemin utbröt för snart två år sedan.

Sedan utbrottet började har 84 390 smittfall konstaterats i Östergötland – en ökning med 543 fall under det senaste dygnet. 

353 569 personer i länet har fått två doser vaccin, vilket motsvarar drygt 85 procent av alla östgötar över 12 år. Än så länge har 220 323 östgötar fått tre doser vaccin. Det motsvarar cirka 57 procent av alla länsinvånare över 18 år. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa