Ny rapport: Allt fler vaccinerade i länet

Vaccinationssiffrorna fortsätter att öka i länet.
Vaccinationssiffrorna fortsätter att öka i länet.

Antalet vaccinerade vuxna i länet fortsätter att öka – samtidigt som övriga siffror står mer eller mindre stilla. Totalt sett en positiv utveckling.

Östergötland 12 juli 2021 13:32

På måndagen var det, för fjärde dagen i följd, nio patienter som vårdades med bekräftad covid-19 på sjukhusen i Linköping och Norrköping. 

Liksom tidigare vårdades sju smittade patienter på Universitetssjukhuset, varav två på intensivvårdsavdelningen. På Vrinnevisjukhuset vårdades två personer, ingen av dem på intensiven.  

Det senaste dygnet har fyra nya positiva fall rapporterats för covid-19 i länet. Totalt har 42 106 personer testat positivt sedan mätningarna började i mitten av mars förra året. 

Sedan utbrottets start har 680 personer med bekräftad covid-19 avlidit i länet. Regionen rapporterade däremot inga ytterligare dödsfall under måndagen. Det innebar nionde raka dagen utan något rapporterat dödsfall, vilket visar på en tydlig positiv trend i rätt riktning. 

Antalet vaccinationer fortsätter också att öka i snabb takt efter att Region Östergötland i förra veckan släppt på den sista gruppen i fas 4, 18–24-åringar. Denna grupp beskrivs som den enskilt största hittills, med cirka 30 000 personer som ingår i den. 

Vaccinationsviljan beskrivs också som fortsatt hög och ännu så länge har 273 189 personer i länet fått sin första vaccindos. Detta motsvarar 73,8 procent av den vuxna befolkningen.

174 209 personer har också fått den andra dosen vaccin. Detta innebär i sin tur att 47,0% av alla östgötar, över 18 år, nu är fullvaccinerade mot covid-19. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa