Ny rapport: Antalet smittade på sjukhus har ökat

Smittade patienter som är i behov av sjukhusvård ökar något. Det uppgav regionen på söndagen.

Östergötland 13 februari 2022 12:32

Vid lunchtid på lördagen uppgav regionen att 90 smittade personer vårdades på länets sjukhus. På söndagen hade antalet patienter med covid-19 ökat till 97, varav nio vårdades inom intensivvården. Omkring hälften av de smittade patienterna vårdas på sjukhus av andra anledningar än covid-19.

Antalet smittade personer som behöver sjukhusvård har dock minskat om man jämför med för en vecka sedan, då 115 personer vårdades i länet. 

På Universitetssjukhuset i Linköping vårdades på söndagen 46 smittade patienter, varav sex på iva. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping vårdades 41 patienter med covid-19, varav tre inom intensivvården. På lasarettet i Motala vårdades nio smittade patienter.

Sedan utbrottet började har 87 233 smittfall konstaterats i länet – en ökning med 56 fall under det senaste dygnet.

Förmodligen är dock siffran högre, eftersom östgötar inte längre uppmanas testa sig vid misstanke om covid-19.

Testning och smittspårning är sedan i onsdags endast aktuellt för hälso-, sjukvårds- och tandvårdspersonal samt personal i äldreomsorg, patienter och omsorgstagare.

På lördagen meddelade Region Östergötland två nya dödsfall med bekräftat covid-19. Huruvida de avled på grund av virussjukdomen är inte klarlagt.  Sedan pandemin utbröt har därmed 753 konstaterade smittade personer i länet dött. Under den pågående fjärde smittspridningsvågen har 49 personer med covid-19 avlidit.

På söndagen meddelade regionen inga nya dödsfall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa