Ny rapport: Antalet covid-patienter på sjukhus ökar

Antalet covid-patienter som vårdas på sjukhus i Östergötland ökar återigen. På måndagen vårdades 99 patienter på sjukhus varav 15 inom intensivvården.

Östergötland 17 maj 2021 12:52

Antalet smittade patienter som är i behov av vård på länets sjukhus har ökat något under helgen. På lördagen uppgav regionen att 93 smittade patienter vårdades på länets tre sjukhus, varav 15 inom intensivvården. På söndagen vårdades 95 patienter med covid-19 och på måndagen steg siffran till 99. Antalet som vårdas inom intensivvården har varit stabilt under helgen.

På Universitetssjukhuset i Linköping vårdades på måndagen 40 patienter, varav sju inom intensivvården. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping vårdades 52 covid-patienter, varav åtta på iva. På lasarettet i Motala vårdades sju smittade patienter. 

Regionens statistik visar en något ryckig nedåtgående kurva när det gäller antalet bekräftade fall av covid-19. På måndagen hade ytterligare sex personer testats positivt och totalt har 39 074 personer i länet fått covid-19 bekräftad.  Men siffrorna för de senaste två dagarna visar generellt lägre siffror än i verkligheten på grund av att viss efterregistrering sker.  Under söndagen hade 44 fall rapporterats och 151 fall registrerades på lördagen.

Under helgen rapporterade Region Östergötland även att ytterligare fyra personer med covid-19 hade avlidit. Dödssiffran i Östergötland har nu stigit till 661 avlidna.

När det gäller antalet vaccinerade rapporterade regionen att 166 768 östgötar nu har fått den första vaccindosen mot covid-19. 59 624 har fått sin andra dos och anses därför vara fullvaccinerade. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa