"När jag jobbat orkar jag inte se kött längre"

Hur har dina egna matvanor förändrats? Vi frågade folk på stan.

Jessica Svensson

Jessica Svensson

Foto: Åke Karlsson

Östergötland2015-08-07 07:16

Peter Malm, socialsekreterare, Linköping med Isabella Lundqvist, 2 år: ”Vi försöker köpa svenska produkter, men jag orkar inte kolla hur mycket socker varorna innehåller och sånt. Vi väljer kravmärkt frukt och grönt och kravmärkt barnmat. Hon ska få börja bra! Vad vi väljer att äta går hand i hand med hur stressigt det är på jobbet. Om det är bråttom blir det makaroner och färdiga köttbullar, annars blir det långkok från grunden.”

Margareta Karlsson, säljare, Linköping: ”Ja, lite till och från. Jag äter mer grönsaker och frukt nu än förr. Och en del nya maträtter har väl kommit in på matsedeln efter hand. Tiden styr ganska mycket vilken mat man väljer. Jag äter gärna husmanskost. Det gamla är rätt mysigt.”

Jessica Svensson, säljare, Mjölby: ”Det blir mer ekologiskt och mer fisk, jag äter inte så mycket kött längre. I så fall föredrar jag kyckling. Det känns som ett bättre alternativ. Jag äter inte vanligt husmanskost så mycket längre, det har jag nog lämnat. Jag provar gärna nya saker.”

Tomas Danial, kock, Linköping: ”Jag äter mycket mindre kött, när jag har jobbat så orkar jag inte se det längre. Det blir mest grönsaker och fisk. Maträtterna folk väljer har ändrats rejält de senaste 10–15 åren, folk reser mer utomlands. Själv föredrar jag medelhavsmat, italienskt, med mycket örter.”

Viola Klasén, pensionär, Linköping: ”Nej, det tycker jag inte. Jag kör med husmanskost: lax i ugn, kalops, köttbullar, och biffar för det tycker barnen om. Jag gillar att laga mat, men det ska vara vanliga rätter. Jag ser ALLA matprogram och alltid lär man sig nåt, men jag använder inte de märkligaste finesserna.”

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om