Linköpingsbo blir ny förbundsdirektör i Itsam

Henrik Remmerfelt blir ny förbundsdirektör i kommunalförbundet Itsam.

Henrik Remmerfelt, 51 år och bosatt i Linköping blir ny förbundsdirektör i Itsam. Han tillträder den 12 augusti.

Henrik Remmerfelt, 51 år och bosatt i Linköping blir ny förbundsdirektör i Itsam. Han tillträder den 12 augusti.

Foto: Privat

Östergötland2021-04-15 15:51

Det blir 51-årige Henrik Remmerfelt som tar över uppdraget som förbundsdirektör i Itsam, som ansvarar för den kommunala IT-verksamheten i de sex medlemskommunerna Boxholm, Kinda, Vimmerby, Ydre, Åtvidaberg och Ödeshög. 

Henrik Remmerfelt beskrivs ha lång erfarenhet av ledarskap och utvecklingsarbete, både inom privat och offentlig sektor, bland annat som IT-chef, teknisk chef med IT-ansvar och platschef. Idag driver han egen företag med uppdrag inom väg, vatten och IT.

– Det som genomsyrat alltihop har varit chefskapet, utom den sista tiden då jag drivit eget, säger Henrik Remmerfelt. 

Vad fick dig att söka tjänsten som förbundsdirektör?

– Jag sökte inte, jag blev uppringd av rekryteringsfirman, svarar Remmerfelt som anger sitt intresse för IT som ett av skälen till att han tackat ja till tjänsten. 

Han säger att han i nuläget saknar detaljkunskaper om Itsam, men att han ser att medlemskommunerna drar nytta av varandra.

– Det finns många synergieffekter och fördelar av att göra saker tillsammans. Varje kommun behöver inte uppfinna hjulet, man blir effektivare tillsammans.

Jacob Käll, (C) direktionens vice ordförande och kommunstyrelseordförande i Vimmerby kommun har deltagit i rekryteringsarbetet. 

– Det har varit många kvalificerade sökanden till tjänsten men idag tog direktionen beslutet att anställa Henrik Remmerfelt. Valet av Henrik grundar sig på hans långa erfarenhet inom IT kombinerat med hans erfarenhet som chef och projektledare, säger han. 

Henrik Remmerfelt tillträder den 12 augusti 2021.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!