Kedjan i kris – kan bli konkurs

Klädkedjan JC har länge haft ekonomiska problem, och under tisdagen skickade bolaget i en ansökan om att få avbryta den rekonstruktion som pågått sedan i februari, skriver Market. Steget efter är vanligtvis konkurs.

JC finns både i Norrköping och Linköping.

JC finns både i Norrköping och Linköping.

Foto: Montage: Öst Media

Östergötland2019-04-23 20:00

Det var i februari som JC försattes i rekonstruktion. Då uppgick klädkedjans skulder till 200 miljoner kronor, skriver Breakit. JC har klädbutiker i både Linköping och Norrköping och i båda städerna har butikerna nyligen bytt lokaler.

Målet med rekonstruktionen var att stänga butiker som inte var tillräckligt lönsamma, samt att införa en ny affärsmodell. Men åtgärderna visade sig inte vara tillräckliga, och under tisdagen skickade JC in en ansökan om att få avsluta rekonstruktionen till Stockholms tingsrätt.

– Det här kan vara slutet på JC. Våra affärer har inte utvecklats som jag hade hoppats på och då är det mitt ansvar att göra det här, säger ägaren Iliya Meric till Market.

En avslutad rekonstruktion innebär att inte alltid en konkurs, men ofta blir det påföljden.

I början av april kom beskedet att JC lägger ner sex butiker i Sverige, bland annat i Stockholm och Borås. Finska JC gick i konkurs 9 april.

Butiken i Linköping har nyligen flyttat in i nya lokaler.
Butiken i Linköping har nyligen flyttat in i nya lokaler.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!