Känd radioprofil slutar – startar eget

Programledaren och Åtvidabergsbon Mathias Lindholm lämnar P4 Östergötland. Men snart kan han höras i ett nytt sammanhang.

Programledaren Mathias Lindholm lämnar P4 Östergötland, men har kvar en fot i radiomediet.

Programledaren Mathias Lindholm lämnar P4 Östergötland, men har kvar en fot i radiomediet.

Foto: Lotta Willsäter

Östergötland2019-10-11 17:24

Mathias Lindholm sticker inte under stol med ett visst missnöje vad gäller utvecklingen på Sveriges Radio, där han har jobbat i cirka tjugo år, varav de tio senaste på P4 Östergötland. Radiolyssnarna känner igen hans röst från P4 Morgon och "Äntligen fredag".

– Under en lång tid, flera år, så har jag och ledningen haft olika syn på radion. Det har bidragit till att jag vill göra andra saker. Jag kan sakna lite mer underhållande lokal radio, jag ser ett stort behov av ett mer positivt inslag och tror att folk törstar efter en annan typ av lokala medieinslag. Det behövs ett ljus och ett hopp, säger Mathias Lindholm.

– Jag tror att det är bättre om de gör sitt och jag mitt.

Sofie Lycksell, kanalchef på P4 Östergötland, tycker det är tråkigt att Mathias Lindholm slutar. Hon håller med om att det behövs ljus i mediebruset, men kommenterar inte diskussioner man haft med enskilda medarbetare. Hon förklarar vidare:

– Sedan några år tillbaka jobbar vi utifrån en ny, central programbeställning som innebär att vi ska vara en snabb, aktuell och livesänd radiokanal.

Efter årsskiftet ska Mathias Lindholms tankar om hur radiounderhållning kan se ut förverkligas, avslöjar han:

– Jag tänker en dag i veckan jobba som egen företagare och kommer att sända en ny typ av kommersiell radio via webben, som ska vara baserad på östgötsk underhållning, likt det som fanns i ”Äntligen fredag”.

Övrig tid ägnar han från årsskiftet Åtvidabergsföretaget Åsö AB, där han ska arbeta med marknadsföring. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!