Inga nya dödsfall – och oförändrat på sjukhusen

Inga personer med konstaterad covid-19 har rapporterats avlidna i länet det senaste dygnet – och antalet patienter på sjukhusen är ungefär lika många som de senaste dagarna.

Totalt 31 personer med bekräftad covid-19 fick sjukhusvård i Östergötland på tisdagen.

Totalt 31 personer med bekräftad covid-19 fick sjukhusvård i Östergötland på tisdagen.

Foto: Magnus Andersson/TT

Östergötland2020-06-30 14:37

Region Östergötlands senaste statistik visar att 31 bekräftat covid-19-smittade vårdades på sjukhus på tisdagen. 24 av patienterna fanns på vårdavdelning och 7 på intensiven.

Siffrorna för respektive sjukhus såg ut så här: På Universitetssjukhuset i Linköping vårdades 12 personer på vårdavdelning och 4 fick intensivvård. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping fanns 9 patienter på vårdavdelning och 3 på intensiven. På Lasarettet i Motala vårdades 3 personer på vårdavdelning.

Sammanlagt 3 330 personer har testat positivt för viruset sedan utbrottet i våras och 671 patienter med konstaterad covid-19 har skrivits ut från länets sjukhus – där trycket ändå har varit högt de senaste dagarna. Det har inte med ett ökat antal covidpatienter att göra utan kan, enligt Region Östergötland, relateras till värmen.

– Är det fint väder är fler ute och gör saker som kan förorsaka olyckor eller andra händelser. Men värmen i sig är en faktor som påverkar våra skörare patienter. Det är viktigt att dricka och hålla sig i skuggan. Så det är inte covid som pressar oss utan det vanliga sjukvårdsbehovet, sa Region Östergötlands sjukvårdsledare Jessica Frisk på måndagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!